Världmästare på besök

Fullsatt i klubbhuset. Foto: Stefan Håkansson

Det händer inte så ofta att vi får besök i klubbhuset av världsmästare. Men i mellandagarna kom Johan och Tommy Kristoffersson till oss och berättade om sina motorsporterfarenheter. Johan är nybliven förarvärldsmästare i Rallycross och hans far Tommy är chef för KMS – Kristofferson Motorsport som tog hem teammästerskapet i 2022 års världsmästerskap.

Det var tufft mästerskap berättade Johan, men roligt att vinna igen. Det är femte VM-titeln.

Han möttes av applåder bland de som lyssnade och den här gången var klubbhuset fullsatt.

Vilken deltävling var är det roligast att vinna, frågade Kjell Gustafsson som var kvällens moderator.

De tävlingar där jag vann var roligast, men det är klart att tävlingarna i Höljes är det något visst med, svarade Johan.

Huvudpersonerna denna kväll – fr v Kjell Gustafsson utfrågare, Tommy Kristoffersson KMS, Sune Håkansson ordf Breviks SK och Johan Kristoffersson världsmästare. Foto: Stefan Håkansson

Tommy Kristofferson berättade om övergången till elbilar och hävdade att det inte fanns några alternativ för företaget.

Jag skulle inte ha fått några sponsorer om jag fortsatt med bensinbilarna. Branschen efterfrågar en satsning på elbilar. Vi har haft Volkswagen som samarbetspartner i 30 år och när vi tar hem mästerskapen är det lätt att få nya kontrakt. Det är segrar som räknas.

Tommy gjorde avslutningsvis under kvällen en jämförelse. Det går att bli världsmästare även om man kommer från en mindre plats. Det handlar om att stimulera de unga att satsa, oberoende om det gäller motorsport eller skidåkning. Så ungarna i Brevik har en chans.

Tommy och Johan Kristoffersson utfrågas av Kjell Gustafsson

Några bilder från KMS Motorsport