Vi är styrelsen

Sune Håkansson – ordförande

Jag har den stora äran att få vara ordförande i Breviks Sportklubb allt sedan början, med undantag för första halvåret. För min del så är det mycket trevligt att vara med i en klubb som är aktiv på olika saker.  En liten by som Brevik kan vara stolt över sin klubb.

Varför engagerar du dig i styrelsen för Breviks SK?

Jag vill försöka hålla den mycket goda kamratandan i klubben vid liv. Och så är jag mycket sportintresserad.

föreningen lever vidare och kan överföras till den unga generation som nu växer upp i Brevik.

Kjell Gustafsson – vice ordförande

Kjell var Breviks Sportklubbs ordförande när klubben bildades 1957. Lämnade över ordförandeklubben samma år till Sune Håkansson. Kjell lämnade Brevik i mitten av 1960-talet, men flyttade tillbaka 1994 och bor på gården Lycka. Han är sedan några år tillbaka i styrelsen för klubben. Kjell är journalist och har arbetat på Sveriges radio och Sveriges Television, de senaste åren nyhetsuppläsare i SVT Nyheter Värmland. Han är numera pensionär.

Varför engagerar du dig i Breviks SK?

Vill göra en insats för bygden och skapa aktiviteter som gör att sammanhållningen i byn fortsatt blir bra.

Stefan Håkansson – sekreterare

Stefan är sekreterare i föreningen och har varit medlem i klubben hela sitt liv. Han var med pappa Sune på allt som hade med klubben att göra från blöjåldern. I ungdomsåren spelade han bordtennis och tävlade i längdskidspåren. I mitten på 80 talet blev han med i styrelsen som suppleant. Under dagarna jobbar han på bruket i Åmotfors (Nordic-Paper). 

 Varför engagerar du dig i Breviks SK?

Jag har en otrolig känsla för denna fantastiska förening som man är uppfödd med. Nu vill jag vara med att driva detta mästerverk vidare som pappa Sune, Thorbjörn, Kjell och grabbarna i byn startade i januari 1957. Alltid lika roligt att åka till klubbhuset om det är möte, arbetsdagar eller ungdomsaktiviteter

Anna Nolander Gustavsson – kassör

Anna är uppväxt i Brevik, åkte längdskidor och spelade bordtennis för föreningen. Har studerat Sports Management – inriktning Företagsekonomi på Högskolan Dalarna och jobbar som avgiftshandläggare i Eda Kommun.
Tycker att, efter ha flyttat runt lite, det är skönt att bo på landet med lugnet och närheten till naturen. 
Har två barn som är aktiva i olika föreningar inklusive bordtennis i Breviks SK och en make som också är med i styrelsen.
Är aktiv som skidtränare i Åmotfors IF, sitter även med i den föreningens skidsektion.

Varför engagerar du dig i Breviks SK?

Förhoppning om att klubben kan skapa trivsel för många, att alla känner tillhörighet till klubbhuset och att det är en aktiv förening som erbjuder något för alla.

Peter Nolander – ledamot

Peter, som ursprungligen är från Arvika, lärde känna bygden Brevik 1997 i samband med att han träffade Anna som är från Brevik.

Efter att ha flyttat runt ett antal år med ishockey som yrke, köpte Peter och hans familj hus i Brevik och flyttade hem till Värmland 2016. Peter arbetar sedan dess som arbetsmarknadskonsulent i Eda kommun, är hockeytränare för ett ungdomslag i Arvika HC och är styrelseledamot i den klubben.

Varför engagerar du dig i Breviks SK?

Jag brinner verkligen för föreningsidrott, älskar den delaktighet och känsla av sammanhang som idrotten bär med sig. Klubbhuset är en fantastisk samlingspunkt med massor av möjligheter inför framtiden. BSK är en genom åren mycket välskött förening, viktigt för sammanhållningen i bygden att föreningen lever kvar och utvecklas och det vill jag vara en drivande kraft i.

Ingemar Gustavsson – ledamot

Ingemar Gustavsson är en veteran i Breviks Sportklubb, kom med i föreningen som femåring. Det var skidåkningen och bordtennisen som lockade. Kom också att engagera sig i bågskytte och var med och arrangerade DM 1967. Han har också suttit styrelsen i många år.

Ingemar har arbetat i företaget Antiphon AB i Koppom/Åmotfors och varit VD i företaget i tio år fram till pensioneringen 2020.

Varför engagerar du dig fortsatt i Breviks SK?

– Det är en självklarhet när man är uppväxt i byn. Pappa var engagerad i klubben och min dotter Anna är skidintresserad och har tävlat för Breviks SK. Nu är hon i styrelsen, jag är glad att vi kan föryngra klubben. Det ska vi fortsätta med.

Johnny Östbye ledamot

Artikel kommer inom kort

Johnny Håkansson – ledamot

Artikel kommer inom kort

Ann-Marie Standar – suppleant

Ann-Marie kom in i Breviks SK som suppleant  2021 efter att klubben inlett en jakt på kvinnliga ledamöter. Då nappade Ann-Marie, hon tyckte det var lämpligt att börja som suppleant.

Ann-Marie flyttade till Värmland 1978 och till Brevik 2007 efter att ha bott på Hammarö. Har varit tandsköterska i många år, är numera nybliven pensionär.

Varför engagerar du dig i Breviks SK?

Jag tycker sammanhållningen är viktig i en by som Brevik. Jag tycker också att det är kul att göra en insats i en förening.

Henrik Forsberg – suppleant

Henrik tillbringade mycket tid under barndomen i Nystuga Brevik som är hans mors föräldrahem och deltog ofta i jordbruksarbetet mm. 

Han flyttade till Göteborg vid 25 års ålder och där blev han kvar i 10 år. När sedan gården Nystuga blev till salu 2008 så flyttade han hem med familjen och övertog gården. Henrik har jobbat i industrin inom utveckling, inköp och numera med export försäljning på Flexit AB i Töcksfors.

Varför engagerar du dig i Breviks SK?

Klubben är en samlingspunkt i Brevik med lång historia. Jag vill bidra till att klubben fortsatt har den rollen.